De bovenverdieping van het oude treinstation wordt ook wel de archeologiezolder genoemd. Zo’n vierduizend jaar geleden liepen er in de omgeving van Houten al mensen rond. De grond in en rond Houten zit vol met bewijzen van hun aktiviteiten. Archeologen besteden veel tijd en energie om al die (scherven van) potten, schalen e.d. op te sporen, op te graven en te analyseren. Ze worden dan verzameld op de archeologiezolder.

Archeologisch museum

In het archeologisch museum staan de vele schatten tentoongesteld die de archeologen uit de bodem hebben gehaald. Bezoekers kunnen zich zo een voorstelling maken van de manier waarop de vroegere bewoners van de omgeving van Houten leefden.

175830_111555922344646_655328345_o

Archeologische werkgroep “Leen de Keijzer”

De vondsten van deze groep amateurarcheologen zijn te bewonderen in het archeologisch museum. De werkgroep verzorgt ook presentaties en lesprogramma’s voor scholen en er worden workshops over archeologie gegeven. De archeologiezolder beschikt dan ook over een klein leslokaal met alle presentatie benodigdheden. Voor kinderen worden er speciale dagen georganiseerd. De kinderen doen op die dagen hun eigen opgravingen. Daarna gaan ze samen met een amateurarcheoloog uitvinden wanneer en hoe hun vondsten gebruikt werden. Zo leren ze op een avontuurlijke manier over de geschiedenis van de vroegere bewoners van Houten en omgeving.

542598_106752289491676_488876737_n

Vakbibiliotheek

In de vakbibliotheek zijn onder andere de artikelen en boekjes te vinden die zijn uitgegeven door de amateurarcheologen van werkgroep “Leen de Keijzer”.

Tags: , ,

Deel dit